(Herhaling)lessen en Reanimatiecursussen:

We hebben elkaar lang niet kunnen zien en er zijn al bijna een jaar geen herhalingslessen mogelijk onder de huidige Corona-maatregelen.

De recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de adviezen welke de regering en de diverse gezondheidsinstanties heeft doen uitgaan, geven nog niet echt uitzicht op een datum dat lessen weer mogelijk zijn.

We hopen dat het weer in het voorjaar mogelijk is.

Tot die tijd zijn alle cursussen en herhalingslessen afgelast.

Geldigheid EHBO-Diploma’s:

Laatste bericht van het Oranje Kruis van 15.12.2020:

Door de lockdown zijn alle examens tot nader order opgeschort. Uiteraard passen wij de coulanceregeling toe op het moment dat daar behoefte aan is. De coulanceregeling is geldig op alle certificering van Het Oranje Kruis voor de duur van 6 maanden. Mocht het langer dan 6 maanden duren dan wordt de coulanceregeling intern beoordeeld.

Dit houd dus in dat zolang her-certificering niet mogelijk is, de geldigheid van de EHBO-diploma’s die in deze “Corona-periode” zouden verlopen door het oranje kruis automatisch worden verlengd.

Verstrekking nieuwe EHBO-diploma’s

Het Oranje Kruis verstrekt vanaf 2021 geen nieuwe diploma’s meer bij verlenging. Dit betekend dus dat je huidige kaart niet meer automatisch vervangen wordt bij verlenging. Alleen bij verlies of op verzoek wordt, tegen extra kosten, een nieuw kaartje verstrekt. Geldigheid van je diploma kan online gecontroleerd worden met de diplomachecker: https://portal.hetoranjekruis.nl/certificatechecker/

EHBO Vereniging Spaarnestad  | Mail ons: info@ehbo-spaarnestad.nl